11 липня 2024 15:20

Педрінью – про повернення до "Шахтаря": "Враховуючи ситуацію в Україні, було важко ухвалити рішення, але попередні роки закарбувалися в моєму серці як дуже хороша подія»"

Півзахисник «Шахтаря» Педрінью прокоментував повернення до клубу.

- Я дуже щасливий повернутися до «Шахтаря». У команді окрім мене вже є шість бразильців та багато українців. Незалежно від нації я почуваюся як вдома і дуже вдячний, що мене знову так тепло прийняли. Дякую Богові за можливість бути у «Шахтарі» і бажаю нам успіхів у новому сезоні.

– За два роки ти повертаєшся до «Шахтаря». Наскільки важко далося тобі це рішення?


– З огляду на ситуацію в Україні, на жаль, було трохи важко, але передусім я згадував попередні дні та роки у «Шахтарі», і це зафіксувалося у моєму серці як дуже гарна подія. Я враховував це, приймаючи досить непросте рішення, але впевнений, що разом із «Шахтарем» зможу досягати нових успіхів як в особистому, так і в командному русі.

- Ти сказав про досвід, який був до війни, і поговоримо про спогади. Згадай довоєнний час, коли ти був у команді. Що було тобі найяскравішим?


– Я прожив у «Шахтарі» дуже багато хороших моментів і вірю в те, що встиг багато чого досягти, незважаючи на те, що в команді був досить короткий час. Знайшов чимало чудових друзів – як українців, так і бразильців. На жаль, через війну довелося покинути країну. Це було не так через мене, як через переживання за власну родину. Але я тішуся з поверненням, незважаючи на те, що відчувається певна складність. Я переконаний, що саме в «Шахтарі» зможу досягати успіхів та насолоджуватися футболом так само, як це робив два роки тому.


- Відразу згадується твій гол у ворота "Монако". Чи вважаєш це найкращий гол у твоїй кар'єрі?


– Безперечно, це особлива подія. Це був дуже важливий поєдинок у настільки великому турнірі та дуже важливий гол у моїй кар'єрі. Я дійсно був щасливий у той момент, але маю наголосити, щоб без своїх партнерів я не зумів би цього досягти. Це спільна командна робота, яку я успішно конвертував у забитий м'яч.

– Як змінився Педріньйо за час відсутності у «Шахтарі»?


- Насправді я не сильно змінився як особистість. Так, я грав два роки в рідному чемпіонаті, але, як і раніше, намагаюся викладатися на максимум ігор. Зараз я повернувся до «Шахтаря» з надією збудувати кар'єру, про яку мріяв з дитинства, і дати команді все, що можу, щоб допомогти її зростанню, - сказав Педрінью.


Фото - ФК «Шахтар»